Онлайн запис

Тестостерон (загальний + вільний (розрахунковий) + ГЗСГ + альбумін + індекс вільного тестостерону)

Загальна інформація про дослідження

Тестостерон є стероїдним гормоном (андрогеном), який синтезується лейдиговськими клітинами ендокринної тканини чоловічих яєчок. Його синтез стимулюється і контролюється лютеїнізуючим гормоном (ЛГ), що виробляються гіпофізом. Тестостерон функціонує за принципом негативного зворотного зв’язку: у міру зростання тестостерону зменшується концентрація лютеїнізуючого гормону, тоді як збільшення рівня лютеїнізуючого гормону зменшує вміст тестостерону.

Загальний тестостерон крові ділиться на 3 види: тестостерон вільний (не пов’язаний з білком, 1-4% від загального), тестостерон, з’єднаний з глобуліном, що зв’язує статеві гормони (60-70%), і тестостерон, пов’язаний з альбуміном (слабо зв’язаної тестостерон, 25-40%). Вільна і слабозв’язана форми – це біодоступний тестостерон, тобто володіє біологічною активністю. Пов’язаний тестостерон, в свою чергу, не є активним.

Рівень вільного тестостерону не залежить від змін концентрації глобуліну, що зв’язує статеві гормони (ГЗСГ). Тому, якщо ГСПГ підвищений (при гіпертиреоїдизмі, цирозі, прийомі пероральних контрацептивів і протиепілептичних засобів, гіперестрогенією станах, в тому числі вагітності) або знижений (при гіпотиреоїдизмі, ожирінні, надлишку андрогенів, нефротічному синдромі), тест на вільний тестостерон буде більш інформативним, ніж на загальний.

У МЦ «ПРОТОС» визначення концентрації гормонів щитовидної залози проводиться за допомогою сучасного лабораторного обладнання – автоматичного імунохімічного електрохемілюмінесцентного аналізатора Сobas e 411.

Як необхідно підготуватися до даного аналізу?

Код: 15

Вартість: 710 грн
Термін виконання:

Разом: 710 грн
Забір біологічного матеріалу оплачується додатково (+40 грн)
Результати лабороторного дослідження не є діагнозом і вимагають консультації суміжних фахівців Звертайтеся до фахівців Протос

    Зв'язатися з нами
    Надішліть нам листа і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом
    Повідомлення
    Записатися на аналіз