Загальна інформація про дослідження
Мікробіологічне дослідження, яке дозволяє оцінити склад мікрофлори кишківника – концентрацію і співвідношення “корисних”, умовно-патогенних і патогенних мікроорганізмів в калі, визначити специфічну активність основних пробіотиків щодо виявлених мікроорганізмів і їх чутливість до бактеріофагів і антибіотиків. До нормальної мікрофлори кишківника (“корисні” бактерії) відносяться лактобактерії, біфідобактерії, ентерококи, кишкові палички (типові), анаеробна флора (бактероїди). Умовно-патогенна флора – це ентеробактерії, неферментуючі бактерії, стафілококи, анаеробні бактерії (клостридії), гриби. Патогенними мікроорганізмами є сальмонели, шигели, патогенні ешерихії. При виявленні патогенних і / або умовно-патогенних мікроорганізмів буде визначена їх чутливість до антимікробних препаратів (антибіотиків і бактеріофагів) і пробіотиків. При виявленні мікроорганізмів, які представляють нормальну мікрофлору, чутливість до антибіотиків і бактеріофагів не визначається, тому що не має діагностичного значення.