Загальна інформація про дослідження
Алергія на куряче м’ясо зустрічається відносно рідко і виявляється у 0,6-5 % людей з харчовою алергією. Головним алергеном виступає курячий сироватковий альбумін. При сенсибілізації до алергену курки можлива перехресна реакція з курячими яйцями, а також м’ясом, яйцями та пір’ям інших птахів (індички, куріпки, голуба). Однак відомо, що тільки у невеликого відсотка пацієнтів з алергією на яйця (із синдромом “птах-яйце”) виникає сенсибілізація до курячого м’яса.
Специфічні IgE до м’яса курки можуть виявлятися у пацієнтів із бронхіальною астмою, ринокон’юнктивітом та атопічним дерматитом. Тяжкі реакції виникають вкрай рідко. Описані поодинокі випадки анафілактичної реакції після вживання в їжу курячого м’яса, які супроводжувалися кишковими коліками, гострою кропив’янкою, ангіоотеком та нападом ядухи.