Загальна інформація про дослідження
У яловичині присутні бичачий сироватковий альбумін та гамма-глобулін, термолабільні білки, що входять до складу коров’ячого молока. Отже, при термічній обробці (варінні, смаженні, висушуванні, заморожуванні) алергічна активність знижується.
Алергія на яловичину проявляється порушеннями функції травної системи (хейліт, гастрит, коліт, гастроентерит, синдром подразненої кишки), шкірними патологіями (атопічний дерматит, кропив’янка, набряк Квінке) та рідше порушеннями функції дихальної системи (алергічний риніт, бронхіальна астма).
Виконання аналізу безпечне для пацієнта порівняно зі шкірними тестами (in vivo), оскільки унеможливлює контакт з алергеном. Крім того, прийом антигістамінних препаратів та вікові особливості не впливають на якість та точність дослідження.