Онлайн запис

Антиген HLA B27

Загальна інформація про дослідження

Спондилоартрити – це група запальних захворювань осьового скелета, що мають виражену генетичну спрямованість. До них відноситься анкілозуючий спондилоартрит (хвороба Бехтерева), реактивний артрит (синдром Рейтера), псоріатична артропатія та деякі інші захворювання. Більшість пацієнтів із спондилоартритами є носіями певного алелю локусу B головного комплексу гістосумісності людини – HLA-B27. Для скринінгу, діагностики, а також прогнозу спондилоартритів проводять генетичне дослідження (типування), що дозволяє виявити наявність або відсутність аллелю HLA-B27.
Близько 8 % людей є носіями HLA-B27-алеля (HLA-B27-позитивні, в літературі також можна зустріти вираз “носія HLA-B27-антигена”). Поширеність анкілозуючого спондилоартриту у HLA-B27-позитивних людей становить 1,3 %. Він зустрічається у 15-20 % HLA-B27-позитивних пацієнтів, які мають кровного родича з анкілозуючим спондилоартритом, що відповідає 16-кратному збільшенню ризику цього захворювання за наявності обтяженого анамнезу. Позитивний результат типування HLA-B27 збільшує ризик розвитку будь-якого захворювання із групи спондилоартритів у 20 разів. Тому типування HLA-B27 може бути використане для оцінки ризику розвитку спондилоартриту.

Як необхідно підготуватися до даного аналізу?

Код: 961

Вартість: 970.00 грн
Термін виконання:

Разом: 970.00 грн
Результати лабороторного дослідження не є діагнозом і вимагають консультації суміжних фахівців Звертайтеся до фахівців Протос

    Зв'язатися з нами
    Надішліть нам листа і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом
    Повідомлення
    Записатися на аналіз