Загальна інформація про дослідження
Мед – продукт переробки квіткового нектару бджолами. До його складу входять розчинені у воді вуглеводи, вітаміни, частинки пилку рослин, а також ферменти та виділення із залоз самих бджіл.
Мед вживають як самостійний продукт, також він входить до складу безлічі інших продуктів харчування і використовується у випічці, при виготовленні соусів і сиропів. У тому числі використовується під час виробництва косметичних засобів.
Алергія на мед може бути викликана не тільки білками, що входять до його складу (визначено близько 20 потенційно алергенних білків), але найчастіше частинками пилку рослин, що запилюються, бджолиною отрутою. Це прояви перехресної реактивності.
Як необхідно підготуватися до даного аналізу?
Результати лабороторного дослідження не є діагнозом і вимагають консультації суміжних фахівців