Загальна інформація про дослідження
Основними алергенами ячмінного борошна є глютеноподібні білки. Ячмове борошно – так само, як і пшеничне, один із компонентів різних продуктів харчування, тому при сенсибілізації організму до нього треба бути уважним при виборі продуктів харчування. Часто спостерігається перехресна алергія до пилку злакових трав (пирій повзучий, тимофіївка лучна, ковила та ін.). При алергічній реакції на ячмінне борошно можливе висипання, набряки, дискомфорт у шлунку, астма та екзема, аж до розвитку системних реакцій, таких як анафілактичний шок. Визначення специфічного імуноглобуліну Е до даного алергену у підвищеній кількості свідчить про гостру алергію (гіперчутливість негайного типу).
Як необхідно підготуватися до даного аналізу?
Результати лабороторного дослідження не є діагнозом і вимагають консультації суміжних фахівців