Загальна інформація про дослідження
Кукурудзяне борошно викликає швидкий розвиток симптомів харчової непереносимості (вже через 1-3 дні після вживання продуктів, що містять його). Даний тест використовується для діагностики харчової непереносимості до кукурудзяного борошна. Непереносимість харчових продуктів зустрічається частіше у порівнянні з харчовою алергією і протікає за типом алергічних реакцій за участю специфічних імуноглобулінів G (IgG-опосередкованих). При цьому розвивається прихована харчова алергія – алергія уповільненого типу, що небезпечніше, оскільки зовнішні клінічні прояви захворювання розвиватимуться повільно (до кількох діб), а нерідко їх може бути тривалий час. Повільно прогресуючі патологічні процеси в органах і тканинах організму часто можуть призводити до хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, дихальної, нервової систем, шкіри, а також можуть негативно вплинути на психічну сферу (депресії, гіперзбудливість у дітей).