Онлайн запис

Панель № 3 харчова: антитіла IgE до харчових алергенів: лісовий горіх, арахіс, волоський горіх, мигдаль, молоко, білок курячого яйця, жовток курячого яйця, казеїн, картопля, селера, морква, томати, тріска, краб, апельсин, яблуко, пшеничне борошно, житнє борошно, кунжут, соя

Загальна інформація про дослідження

Харчова алергія – неадекватна імунна реакція на білки їжі. Харчова алергія частіше виникає у дітей на перших роках життя, а до 5-6-річного віку у багатьох розвивається толерантність до вживання причинно-значущих продуктів, але в деяких випадках гіперчутливість зберігається і в дорослому віці.
Первинна сенсибілізація може виникати не тільки при надходженні алергену з їжею, але і при прямому попаданні його на шкіру (наприклад, при обробці продукту) або через органи дихання (наприклад, вдихання борошна або сухого яєчного білка у вигляді аерозолю під час приготування). Багато інгаляційних харчових алергенів можуть провокувати розвиток професійних алергічних захворювань, наприклад, астми пекарів.
Між собою алергени розрізняються за розчинністю, ферментативною та температурною стабільністю. Якісь харчові алергени в процесі кулінарної обробки, консервування можуть втрачати свої алергенні властивості, якісь, навпаки, посилювати їх. Клінічними проявами харчової алергії можуть бути оральний алергічний синдром (свербіж у ротовій порожнині, афти, стоматит, набряк губ і язика, фарингіт, осиплість голосу, набряк гортані), шлунково-кишкові розлади (блювання, діарея, біль у животі), а також кропив, ангіоотек, напади бронхіальної астми, анафілактичний шок, загострення атопічного дерматиту та рідше алергічний риніт.
Можливі реакції гіперчутливості на будь-який харчовий продукт. Близько 90 % всіх алергічних реакцій на їжу пов’язані з вживанням молока, курячих яєць, риби та морепродуктів, сої, пшениці, арахісу та горіхів. Багато з цих продуктів можуть виступати в ролі прихованих алергенів, наприклад, яєчний білок входить до складу сосисок та ковбас, хлібобулочних та кондитерських виробів.

Харчову алергію нерідко можна сплутати з харчовою непереносимістю, що з іншими причинами (особливостями приготування їжі, складом продукту, метаболічними порушеннями, захворюваннями ШКТ). Пацієнт може мати гіперчутливість лише до одного алергену або одночасно до кількох.
Одним з основних лабораторних методів підтвердження наявності або виключення харчової алергії є виявлення алерген-специфічних IgE-антитіл у крові. У цьому дослідженні визначаються IgE-антитіла до найбільш поширених харчових алергенів: лісового горіха, арахісу, волоського горіха, мигдального горіха, коров’ячого молока, яєчного білка, яєчного жовтка, казеїну, картоплі, селери, моркви, моркви. яблука, пшеничного борошна, житнього борошна, кунжутного насіння, соєвих бобів.
Виявлення причинно-значущого алергену дозволяє вжити адекватних заходів щодо обмеження або повного виключення контакту з ним, що в більшості випадків значно покращує стан хворого. Результати даного аналізу повинні інтерпретуватися з наступним складанням рекомендацій лише лікарем-алергологом з урахуванням клінічних симптомів, індивідуальних особливостей пацієнта, анамнезу його захворювання та інших важливих параметрів.

Як необхідно підготуватися до даного аналізу?

Код: 765

Вартість: 850 грн
Термін виконання:

Разом: 850 грн
Результати лабороторного дослідження не є діагнозом і вимагають консультації суміжних фахівців Звертайтеся до фахівців Протос

    Зв'язатися з нами
    Надішліть нам листа і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом
    Повідомлення
    Записатися на аналіз