Онлайн запис

IgE до алергенів креветок

Загальна інформація про дослідження

Креветки є представником класу вищі раки, вважаються одним із найпопулярніших морепродуктів у всьому світі. Їх вживають у вареному, запеченому, смаженому, тушкованому вигляді, у складі різних супів, салатів та закусок. До складу креветок входить достатня кількість білків та мало жирів, що робить продукт дієтичним.

З молюсків виділено кілька антигенів, здатних викликати алергічні реакції, основним з яких виявився тропоміозин – rPen a 1 коричневої креветки (Penaeus aztecus). Тропоміозин є термостійким білком, який виявляється у всіх молюсків та ракоподібних, чим пояснюється перехресна алергія на ці морепродукти.

Спочатку з ракоподібних виділили два антигени, один з яких виявився термостійким і викликав специфічне зв’язування IgE в сироватці досліджуваних з алергією – тропоміозин – це білок, який знаходиться в тонких нитках м’язових клітин і мікрофіламент інших клітин. Тропоміозин термостабільний, але його алергенність може змінюватися методами обробки. Так, при кип’ятінні він піддається зміні і може викликати більш виражену алергічну реакцію.

rPen a 1 (Penaeus aztecus) подібний до тропоміозинів всіх видів креветок. Він ідентифікований як мажорний – головний алерген креветки: антитіла до нього виявляються в сироватці більше 80 % всіх осіб, які страждають на алергію на креветок. Також є мажорним алергеном та інших ракоподібних (лобстер, краб, кальмар, устриця) і безхребетних (кліщі домашнього пилу Dermatophagoides farinae (Der f 10) і Dermatophagoides pteronissinus (Der p 10). Відзначено схожість імунної реакції на тропом. пилу, що вказує на те, що тропоміозин є важливим перехресно-сенсибілізуючим паналергеном.

Як необхідно підготуватися до даного аналізу?

Код: 791

Вартість: 230 грн
Термін виконання:

Разом: 230 грн
Результати лабороторного дослідження не є діагнозом і вимагають консультації суміжних фахівців Звертайтеся до фахівців Протос

    Зв'язатися з нами
    Надішліть нам листа і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом
    Повідомлення
    Записатися на аналіз