Онлайн запис

IgE до алергенів яблока

Загальна інформація про дослідження

З яблука виділено алергени, які перехресно реагують з алергенами полину, берези, тимофіївки, арахісу, фундуку та селери. Також виявлено перехресну реактивність з білками томатів, ківі, плодів личі, манго, банана, апельсина, персика та моркви.

У зв’язку з наявністю перехресної реакції між алергенами яблука та пилку берези у 40-70 % сенсибілізованих до пилку пацієнтів виникає свербіж, пощипування в ротовій порожнині та інші прояви алергії при вживанні яблук. Перехресні реакції можуть спостерігатися також у людей, сенсибілізованих до пилку японського кедра, їжаки збірної, полину та амброзії. Однак деякі пацієнти можуть мати алергію на яблука та не реагувати на алергени берези та інших рослин.

У сенсибілізованих людей алергічна реакція при вживанні яблук частіше проявляється у вигляді орального алергічного синдрому (свербіж та подразнення в ротовій порожнині), рідше – у вигляді ангіоонабряка, кропив’янки, ринокон’юнктивіту, болів у животі, нападу астми та дуже рідко – у вигляді анафілаксії.

Як необхідно підготуватися до даного аналізу?

Код: 806

Вартість: 230 грн
Термін виконання:

Разом: 230 грн
Результати лабороторного дослідження не є діагнозом і вимагають консультації суміжних фахівців Звертайтеся до фахівців Протос

    Зв'язатися з нами
    Надішліть нам листа і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом
    Повідомлення
    Записатися на аналіз