Онлайн запис

IgE до алергенів арахісу

Загальна інформація про дослідження

Арахіс є сильним алергеном, містить до З2 різних білків, з яких по меншій мірі 18 здатні викликати аллергічну реакцію. Серед них вицілін – запасний білок насінин, термостабільний основний алерген – становить 12-16 % від загального кількості білка в apaxice; конглютін; профілін; альбумін – термостійкий білок, не руйнується в процесі харчування; білок – переносник ліпідів. У біологічному сенсі це горіх, а насіння рослини з сімейства бобових. Він широко застосовується в харчовій промисловості та часто буває “прихованим” алергеном у складі продуктів, в яких на перший погляд не міститься. Серед усіх бобових він має найбільше алергенні властивості і може викликати життєзагрозливі алергічні реакції, алергічний шок, ангіонабряк, кропив’янку, загострення респіраторної алергії, атопічного дерматиту. За певної термічної обробки алергенні властивості арахісу посилюються. Аллергенність apaxica залежить від ступеня теплової обробки: суха обжарка підвищує аллергенність, хоча в процесі варки вона знижується – підлягає вжитку.

Перехресними алергенами при аллергії на apaxіc є бобові (соя, горох), кільцеві плоди (вишня, слива, черешня, абрикоси, персики, мигдаль).

Як необхідно підготуватися до даного аналізу?

Код: 780

Вартість: 230 грн
Термін виконання:

Разом: 230 грн
Результати лабороторного дослідження не є діагнозом і вимагають консультації суміжних фахівців Звертайтеся до фахівців Протос

    Зв'язатися з нами
    Надішліть нам листа і ми зв'яжемося з Вами найближчим часом
    Повідомлення
    Записатися на аналіз